ODTÜBİRDER Ailesi olarak 21-22 Aralık 2019 tarihlerinde güzel şehrimiz Yeşil Bursa’da 30’u öğrenci olmak üzere 90’dan fazla mezun ve öğrenci hocamızla buluştuk.
Bursa’nın ileri gelen başarılı eğitim kurumlarından olan Yedi Renkli Çınar Okulları Müdürü, derneğimiz üyesi sayın İbrahim Güler’in misafiri olduğumuz gezimizde ilk günü Bursa’nın tarihi güzelliklerine ayırdık. Şehrin simgesi olan Bursa Ulu Camii’nde kılınan namazın ardından caminin tarihini, yapılışını ve içerisindeki hatların birbirinden farklı özelliklerini rehberimizden öğrendikten sonra tarihi Kozahan’ı gezdik. Sonrasında ise I. Murad Hüdavendigar Külliyesi’ni ziyaret ettik. Alışılmışın dışındaki mimarisiyle I. Murad Hüdavendigar Külliyesi iki katlı yapısıyla tarihte alt katı camii, üst katı ise medrese olarak hizmet vermiştir. Külliye’nin bahçesinde aynı zamanda I. Murad Hüdavendigar’ın türbesi de bulunmaktadır. Buradan ayrıldıktan sonra aynı zamanda Yeşil Külliye olarak da anılan Sultan Çelebi Mehmed Külliyesini’de görme imkânı bulduk. Osmanlı mimarisinin en zengin süslemelerine sahip olan külliyedeki turkuaz renk görenleri kendine hayran bıraktı. Külliyelerden sonra ise Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi ile oğlu Orhan Gazi’nin türbelerini ziyaret ettik, Tophane Saat Kulesi’nin tarihini yerinde öğrendik. Tophane’den Bursa’yı temaşa ettikten sonra bizleri Bursa’ya davet eden İbrahim Güler hocamızın kurucu müdürü olduğu Yedi Renkli Çınar Okulları’na doğru yola çıktık.
Derneğimizin gelenekselleşmiş Cağ Kebabı akşamlarına ilk defa öğrenci arkadaşlarımız da katıldı. Akşam yemeği sonrasında ise vazgeçilmezlerimizden olan tanışma ve sohbetimizi gerçekleştirdik. Sabah 04.30’a kadar süren hasbihalimizde birbirimizi daha yakından tanıdık. Değerli mezun hocalarımızın zorluklarla dolu mücadelelerini dinlerken gürül gürül yanan sobanın başında ısındık, patates ve kestane ile çocukluk günlerimizi özlemle yad ettik.
Tadı damağımızda kalan hasbihalimizin ertesi günü doğayla iç içe muhteşem bir havası olan Yedi Renkli Çınar Okulları’na veda edip İnkaya tarihi Çınar Ağacı’na doğru yola çıktık. Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarından olan, adını Osmanlı’nın ilk köylerinden olan İnkaya Köyü’nden alan 600 yıldan uzun süredir yaşayan çınar ağacının yanındayken istemsizce bölgenin tarihini, dünyanın değişimini ve geleceğimizi düşündük. Sonrasında ise gezimizin son durağı olan, Bursa deyince ilk akla gelen yerlerden olan Uludağ’a gittik. Uludağ’da telesiyeje binip unutulmaz anlar yaşadık. Uludağ’ın soğuk ama tertemiz havasını içimize çekip manzaranın keyfini çıkardık.
Bizleri benzersiz misafirperverliği ve cömertliğiyle ağırlayan, sabahlara kadar muhabbetimizin devam etmesini sağlayan ve her daim mütebessim olan derneğimiz üyesi değerli hocamız İbrahim Güler’e çok teşekkür ederiz. Ayrıca, giderek kalabalıklaşan, aramızdaki dostluğun, muhabbetin ve uhuvvetin arttığı gezilerimize katılım gösteren tüm mezun ve öğrenci hocalarımıza teşekkürü borç biliriz.